Celulita este una din problemele cu care se confruntă în general femeile și despre care încă nu se știe exact din ce cauză apare.

Cele mai multe surse sunt de acord că celulita pronunțată apare din cauza problemelor de dezechilibru în țesutul conjunctiv și a grăsimii din corpul unei persoane. Se pare că hormonii, dieta, stilul de viață si genetica joacă cu toate un rol. Bineînțeles, supraponderali tind să aibă șanse mai mari de a face celulită, dar și multe femei suple se plâng de ea, de asemenea.

La fel cum nu se știe cu siguranță care sunt motivele apariției celulitei, la fel și perierea uscată este un remediu pentru care nu există nici o dovadă științifică că ar funcționa în cazul celulitei. Există doar o mulțime de păreri și teorii pozitive care vin în sprijinul acestei idei. Oricum ar fi, se simte minunat și ajută la stimularea circulației sângelui si a fluxului limfatic în organism.

La început este posibil să experimentăm un oarecare disconfort (depinde și de periile folosite), dar pe măsură ce vom repeta și ne vom face cât mai complet și corect periajul vor veni și beneficiile.

Atenție! Dacă pe piele avem diverse afecțiuni – cum ar fi eczeme, răni, infecții specifice pielii, etc – ar trebui să consultăm un medic înainte de a proceda la periajul uscat.

Cât de des

Perierea uscată a pielii ne deschide în mod eficient porii și ne îndepărtează celule moarte. Acest lucru este ceva ce se poate – și ar trebui – să fie făcut zilnic, chiar și de două ori pe zi. Este important ca atât peria, cât și pielea să fie uscate în timpul periajului, astfel încât ideal ar fi ca acesta să aibă loc dimineața, înainte de a intra la duș.

Direcția de periat

Unii spun că mișcările ar trebui să fie orientate numai înspre inimă.

Alţii mai spun să folosim mișcări de periere lungi și să evităm cât mai mult mișcările scurte înainte și înapoi sau mișcările circulare. Mișcările vor fi dinspre extremități spre zona abdominală.

Vom începe de la picioare și ne vom deplasa în sus pe ambele fețe, apoi vom trece la brațe dinspre degete spre piept pe ambele fețe. Pe stomac, vom peria circular în sensul invers al acelor de ceasornic, iar pe spate vom peria pe cele două direcții ale omoplaților, dinspre ceafă spre șolduri.

Instrucțiunile din imaginea alăturată sunt cele pe care le-am primit împreună cu peria mea de masaj uscat.
Atenție! Nu periem prea tare. Pielea trebuie să fie doar stimulată și revigorată, nu și iritată sau roșie.

Alegerea periei

Părul periei trebuie să fie natural, nu sintetic, și de preferință să aibă proveniență vegetală. Firele periei ar trebui să fie destul de rigide, dar nu într-atât de rigide încât să ne provoace durere. Caută o perie care să aibă un mâner destul de lung, astfel încât să îți ofere un oarecare confort în a atinge ușor zonele spatelui, dar nu foarte lung deoarece peria va fi greu manevrabilă pe restul corpului si chiar te vei putea lovi cu ea.

Beneficii

In plus fata de îndepărtarea pielii uscate din zone cum ar fi genunchi, coatele si gleznele, periajul întregului corp aduce și o pielea mai fermă, reînnoirea celulelor si îmbunătățirea fluxului sanguin.

Periajul ajută ca sistemul limfatic să elimine mai rapid toxinele din organism, digestia și funcțiile renale. Vom observa, de asemenea, că vom avea un ten neted și luminos.

Ne va place cu siguranță acest tratament pentru că este unul dintre lucrurile cele mai simple, mai ieftine și mai eficiente pe care îl putem face pentru a avea o piele sănătoasă și care să arate bine.

Pentru a vă face o idee mai clară legată despre perierea uscată am postat mai jos un tutorial video, foarte simpatic, găsit pe Youtube. Acest tutorial promovează chiar un masaj uscat mult mai „elaborat”.

Succes!

Dacă ți-a plăcut dă un click pe inimioara de mai jos și dacă ai ceva de adăugat lasă și un comentariu. Mersi!

Write A Comment